Individuele kindercoaching

De individuele trainingen voor kinderen hebben een oplossingsgerichte insteek. Ik werk vanuit wat het kind al wél goed lukt. Vanuit deze insteek, buig ik het probleem om naar een oplossing die gezocht moet worden. Hier maken we een actieplan op. We bepalen samen een vaardigheid die nog eigen gemaakt moet worden en maken samen een plan hoe we deze vaardigheid gaan leren. We doen spelletjes om volle hoofden leeg te maken en leren helpende gedachtes te formuleren. Het doel is om je eigen kracht te zien, zodat je weer trots op jezelf kunt zijn.

Als uw kind onzeker en angsten (zoals faalangst) heeft en twijfelt aan eigen kunnen of de lat voor zichzelf erg hoog heeft liggen kijk ik samen met uw kind wat er allemaal wél goed gaat en hoe het beter kan worden. Is uw kind dyslectisch en daardoor onzeker? Kan uw kind ’s nachts niet slapen omdat het ligt te piekeren? Samen gaan we kijken hoe het allemaal makkelijker kan worden en wat je wél kan doen zodat het minder erg wordt. Een probleem hoeft niet langer zo belangrijk te zijn: alle kinderen hebben veel mogelijkheden om ze op te lossen.

Mijn ervaring als groep 8 leerkracht en als moeder van een brugpieper lukt het me ook goed om in te spelen op de overgang naar het voortgezet onderwijs. Deze kan door allerlei redenen stroef verlopen. Ook hiervoor zorgen we samen dat het weer goed gaat voelen.

Ervaringen

Zeer tevreden over de hulp van Femke. Onze zoon had erg veel moeite met afscheid nemen en ergens zonder ons naar toe gaan. Femke heeft een paar keer op een laagdrempelige, speelse en ontspannen manier met hem gewerkt. Hij kreeg inzicht en tools hoe hij ermee om kon gaan. We kunnen daar thuis nu ook op terugpakken.


We zijn een paar weken geleden op aanraden van de school waar onze zoon (11 jaar) op zit, doorverwezen naar Femke. Onze zoon liep erg vast rond presentaties geven voor de klas, en zich weerbaar maken tegen zijn autistische broer. Femke gaf onze zoons handvatten waarmee hij zelf negatieve gedachten om kon zetten naar helpende gedachten. Ook heeft ze samen met onze zoon uitgetekend hoe hij zich op kan stellen richting zijn broer. Kortom we zijn goed geholpen, Femke is een fijn persoon waar je je snel thuis bij voelt.


Onze dochter had moeite met de groepsdynamiek op school en stond niet stevig in haar schoenen als het om ‘meidenvenijn’ ging. Ze vroeg zich regelmatig af hoe zij zich moest gedragen in bepaalde situaties.

Dankzij de coaching van Femke, kan zij nu beter omgaan met situaties die voor haar spannend zijn. En bepaalde situaties vindt ze niet eens meer spannend. Ook komt ze beter voor zichzelf op. Ze heeft geleerd om dicht bij zichzelf te blijven en is een stuk minder onzeker. We hebben Femke ervaren als een zeer prettige coach die veel rust uitstraalt en vooral uitgaat van de kracht van het kind. Hierdoor en door het bespreken en praktisch maken van bepaalde situaties, heeft onze dochter mooie stappen kunnen zetten. Ze is vol vertrouwen begonnen aan de middelbare school.