De IK-WIJ trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten en worden gegeven in kleine groepen met leeftijdsgenoten. Iedere training is uniek en wordt afgestemd op de leeftijden en behoeften van de deelnemende groep. De trainingen zijn gebaseerd op de Rots en Water methodiek. De trainingen zijn praktisch en worden opgebouwd aan de hand van vaste thema’s. Naar wens kunnen ouders nieuwsbrieven ontvangen met een kort verslagje van de bijeenkomsten en leuke oefeningen voor thuis. Het is fijn als je ook thuis aan de slag gaat met de IK-WIJ training. Je staat soms versteld van wat je van je kind kunt leren en hoeveel plezier je samen aan de IK-WIJ training beleeft.


De basis van de Ik-WIJ training is de Rots en Water methodiek. Door middel van actieve oefeningen, individueel, in duo’s of als groep, leren kinderen een Rots en Water houding aannemen en gebruiken. Rots is een harde en gespannen houding. Je weet wat je wilt en gaat in een strakke lijn op je doel af. Hierbij houdt je geen rekening met de mensen, vrienden, familie om je heen. Dit is dus geen sociale houding maar een houding die je nodig hebt wanneer je te maken hebt met groepsdruk of je in een kwetsbare situatie komt. Water is een ontspannen houding. Je weet wat je wilt en hebt zelfvertrouwen. Je gaat je eigen weg maar hebt ook aandacht voor de mensen om je heen. Het gaat niet alleen om jouw doel of om weerbaar te zijn. Nee het gaat om prettig met elkaar te kunnen spelen, werken en leven waarbij iedereen zijn eigen keuzen mag maken.

Er zijn diverse redenen om je kind een IK-WIJ training te gunnen. Je zoon of dochter wordt bijvoorbeeld gepest, zit niet lekker in zijn/haar vel, is gevoelig en heeft daar last van, vindt het moeilijk voor zichzelf op te komen, is onrustig, heeft moeite met leren, slaapt slecht of is ongemakkelijk in de omgang met anderen. Laat je kind zelf beslissen en doe vrijblijvend de eerste les mee. De ervaring heeft geleerd dat de kinderen die een “proefles” doen, graag de training afmaken. Vaak vinden kinderen gelijkgestemden tijdens de IK-WIJ training, dat zijn mooie en waardevolle ontmoetingen.

Groepstraining puberleeftijd
IK-WIJ verzorgt ook trainingen voor leerlingen op de middelbare school. De insteek en thema’s van deze trainingen zijn hetzelfde als die voor de basisschoolleerlingen. De training voor jongeren vanaf 13 jaar bestaat uit 4 tot 6 bijeenkomsten van ongeveer 1 uur. De overstap van het basis- naar voortgezet onderwijs kan best groot zijn. Voor jongeren kan het ook prettig zijn een IK-WIJ training te volgen en gezamenlijk met leeftijdsgenoten te werken aan de weerbaarheid. Ze horen dan elkaars schoolervaringen, wat er goed en minder goed gaat. Dit kan een grote steun zijn. Als deze ervaringen in een veilige situatie worden uitgewerkt en nagespeeld, kun je werken aan je eigen ontwikkeling en in je kracht komen. Je bent daarna klaar voor de volgende stap. Ook wanneer je niet goed weet wat je wilt of het lastig vindt met anderen om te gaan, is een Ik-WIJ training aan te bevelen.


Klassikale trainingen
Wanneer er in een klas meerdere kinderen een hulpvraag hebben of wanneer het groepsproces een positieve impuls nodig heeft is er ook de mogelijkheid om klassikale trainingen te verzorgen op scholen. 

Neem contact op:
coachingbyfemke@gmail.com